Eräs unelmistani olisi tehdä kauneussalonki tai kampaamo, joka olisi vaaleanpunainen ja 40- ja 50 -luvun glamouria. En osaa ottaa kantaa laajalta pohjalta siihen, mitä henkilö hakee, kun hän menee kauneussalonkiin, mutta mielessäni on visio siitä, mitä se voisi olla, miten se heijastuu tehtyyn sisustukseen ja miten Suomessa tällä alueella minun kokemukseni mukaan ollaan aika yhden sävelen maa.

Suomi on pieni maa ja sen takia meiltä puuttuu usein varieteettia, mutta näkemieni kauneussalonkien perusteella löytyy muutamaa erilaista tyyliä, joilla varmasti on perusteensa kauneudenhoitoon liittyvillä mielikuvilla. Kuitenkin yksi puuttuu.

Näen suomessa periaatteessa kolmea erilaista perustyyppiä kauneussalongeissa / kampaamoissa / day spa’issa.

Yleisin on pelkistetty ja kirkas ja usein aika ylellinenkin nykyaikainen kauneussalonki. Muodot hyvin suorakulmaisia ja käytetyt huonekalut selkeitä ja kulmikkaita. Pinnat yksivärisiä ja usein pehmeän neutraaleja väritykseltään. Vähän mustaa ja valkoista mukana. Selkeää ja tehokasta. Harmi vain että monen oma vähän tasokkaampi ja suurempi kylpyhuone kotona näyttää aika samalta. Tämä estetiikka on nähtävissä nykyaikana jo niin monessa paikassa, että elämyksellisyys kärsii. Salongissa tälle on tietysti myös perusteensa. Sisustus kertoo puhtaudesta ja tehokkuudesta, mahdollisesti myös luonnollisuudesta ja kuitenkin usein city-elämän tahdista glamourista.