Unelmat

Suunnittelijana toteutan asiakkaiden unelmia ja noudatan heidän toiveitaan ja ohjeitaan. Kuitenkin vuosien aikana toteutumattomat projektit tai havainnot siitä, mitä mielestäni kentältä puuttuu on saanut minut joskus miettimään, mitä tekisin, jos systeemi pyörisikin toisin pain. Mitä jos suunnittelija kertoisi mitä hän haluaa tehdä ja sitten se asiakas, joka tuntisi suunnitelman omakseen, jatkaisi suunnittelijan kanssa?

 

 

Kuten kaikki uudet ideat, ovat nämäkin ajatukset monen eri lähestymistavan summa. Omassa mielessäni ideat kehittyvät siten, että ajatukset kulkevat polkujaan, jotka ovat joko unelmia tai ongelmanratkaisua. Joskus kaksi tai useampaa polkua kohtaa risteyksessä ja syntyy ratkaisu.

 

 

Kun näen mitä ei ole vielä tehty, tai ei ole tehty pitkään aikaan etc. Tulee tietysti paljonkin osasia suunnitelmista ja yksittäisiä pieniä visioita, mutta silloin tällöin tulee ajatuksia kokonaisuuksista. Tässä niistä muutamia. Tarkoitus näillä unelmilla ei ole etsiä töitä tai projekteja itselleni, vaan avartaa omalta osaltani tarjontaa, vaikka sitten vain ajatuksen tasolla. Tiloja, jotka voisivat olla kiinnostavia ja onnistuneita, mutta kukaan ei ole niitä kysellyt, enkä ole nähnyt ainakaan Suomessa toteutetun muidenkaan suunnittelijoiden taholta.